Nintendo lägger ner NES Classic Mini och SNES Classic Mini – köp medan du kan

NES Classic Mini

Nintendo NES Classic Mini och SNES Classic Mini tillverkas inte längre. Det bekräftar den japanska speljätten, och det sätter stor press på de som vill köpa någon av spelkonsolerna i framtiden.


Vi kan lugnt påstå att NES Classic Mini och SNES Classic Mini är otroligt populära. Nintendo har rönt enorma framgångar med båda på marknaden; ändå kommer de snart försvinna från butikshyllorna.

Och försvinna för gott om man ska tro Nintendo. Eller närmare bestämt Reggie Fils-Aimé som är VD för Nintendo i USA. Enligt honom kommer båda spelkonsolerna att sluta tillverkas, och därefter aldrig återkomma igen.

Nu ska man aldrig säga aldrig, det är så klart lite vanskligt. Men Nintendo har en historia av att inte tillgodose marknadens behov med sina spelkonsoler och spel.

I november 2016 när NES Classic Mini initialt släpptes tog de få exemplaren slut nästan omedelbart. Och släpptes av skrupellösa personer till hutlösa priser på andrahandsmarknaden. Först långt senare bestämde företaget sig för att fylla på hyllorna igen.


Vill att du spelar på Nintendo Switch istället

När SNES Classic Mini släpptes rättade Nintendo till sitt misstag och ökade volymerna rejält. Men bara till en gräns. För Nintendo vill inte att fansen ska köpa NES Classic Mini och SNES Classic Mini. Istället önskar speljätten att fler ska köpa Switch och köra de klassiska spelen där. Det vore betydligt mer lukrativt och lönande i längden.

Bara under december månad lade Nintendo till spelen Ninja Gaiden, Wario’s Woods och Adventures of Lolo. Sen tidigare finns även tunga namn som Super Mario Bros och The Legend of Zelda att spela.

Från och med 2019 är det inte garanterat att du får tag på en NES Classic Mini eller SNES Classic Mini i handeln. Tänker du skaffa en framöver gäller det att hänga på butikerna och köpa en snarast. Eller hoppas på en hyggligt billig från andrahandsmarknaden.