Nintendo har släppt en New 3DS XL med SNES-design

nintend-new-3ds-xl-snes

 

Nintendo släpper en variant av New 3DS XL med unik SNES-design. Den nya handkonsolen släpps den 27 november och kommer med spelet Super Mario Kart som ingår gratis.


Förutom den nya designen och gratisspelet så skiljer sig inte handkonsolen från tidigare släppta varianter av New 3DS XL. Specifikationerna är identiska så befintliga ägare vet precis vad de får ur lådan.

Den japanska speljätten har vid tidigare tillfällen släppt ett antal varianter av New 3DS XL och New 2DS XL med design från olika spel. De är ofta betydligt dyrare än normalvarianterna men också väldigt eftertraktade.

Anledningen är att Nintendo slutade ge stöd för så kallade ”cover plates” efter New 3DS. Dessa plattor gjorde att användarna enkelt kunde ändra den yttre designen på sin New 3DS-konsol. Och enda chansen att få ny design utan klistermärken med XL-varianterna är de redan specialdesignade modellerna.

En intressant detalj är att Nintendo fortsätter neka sina användare en medföljande strömadapter. En sådan måste du köpa till, och originalversionen kostar kring 150 kronor.

Och så kan man ställa sig undrande till hur prisvärd SNES-versionen är bredvid den billigare, men nära lika kapabla New 2DS XL. Det enda som skiljer dem åt är designen på utsidan, att New 2DS XL saknar 3D-skärm (som få nya spel stöder idag ändå) och att Super Mario Kart inte medföljer. Skillnaden? En tusenlapp på prislappen och du får 99.99 procent av hårdvaran.

New 2DS XL kostar bara kring 1 400 kronor men presterar exakt lika bra rent hårdvarumässigt. Avsaknaden av 3D-skärm är ingen större förlust och Super Mario Kart, ja vill du inte ha spelet från start kan du ta tusenlappen du sparar och lägga på tre spel istället.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.