Officiellt tangentbord & mus för Xbox One / Xbox One X

tac pro one

Microsoft har bekräftat att de tänker ge stöd för tangentbord och datormus till sina Xbox-konsoler. Därför är det inte helt oväntat att företagsjätten nu presenterar den första officiellt licensierade produkten, kallad TAC Pro One.

Det är ett kompakt tangentbord speciellt designat för gamers. Komplett med programmerbara knappar, mekaniska tangenter och en tillhörande gamingmus. Båda tillbehören fungerar direkt med samtliga Xbox-konsoler, från Xbox One och framåt, samt PC.

Du kan dessutom byta ut datormusen mot vilken HID-kompatibel modell som helst. Bara anslut och kör igång, svårare än så är det inte. Den som medföljer ser ut att ha en enkel standarddesign och klarar en känslighet på 3200 DPI.

Tangentbordet har 20 tangenter som alla är bakbelysta. De mekaniska brytarna är tillverkade av företaget HORI för extra snabb respons på nedtryckningar. Snabbare respons betyder ett övertag, inte minst då TAC Pro One är designad speciellt med FPS-spel i åtanke.

Tack vare en ergonomisk design avlastas handlederna och de medföljande stöden är justerbar för just dina händer. Praktiskt och uppskattat.


För den lite mer avancerade användaren finns extra funktioner som snabb DPI-justering med ett enkelt knapptryck. TAC kallar det ”Snipe Button”, men i praktiken är det ingen skillnad mot vad i princip alla andra gamingmöss använder idag. Det finns även en ”Walk Button” för precisionsgång (varför finns det ens med som en funktion?).

Cirkapriset för TAC Pro One är 150 USD, eller kring 1 550 kronor inklusive moms. Förutsatt att produkten överhuvudtaget når oss i Sverige. I skrivande stund säljs den endast via amerikanska Amazon.

Och om du kommit så här långt så kanske du undrar om det inte finns någon hake kring en produkt som denna. Om det inte ger en fördel framför de som fortfarande använder handkontroller. Och så klart ger tangentbord och datormus en fördel, något Microsoft så klart förstår. Räkna därför inte att få vara med på leaderboards, topplistor och dylikt om du kör med en TAC Pro One.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.