Nintendo Switch kan nu använda trådlösa hörlurar & flytta sparfiler

nintendo-switch-neon-joy-con

Nintendo Switch har uppdaterats med ny mjukvara. Med den kan du äntligen använda trådlösa hörlurar och använda sparfiler på andra Switch-enheter.

En annan välkommen nyhet är att du kan spela in de senaste 30 sekunderna av ditt spelande direkt via skärmdumpsknappen. De sparade filerna kan därefter sparas och delas på sociala medier som Twitter och Facebook.


Tråkigt nog har Nintendo valt att begränsa inspelningsfunktionen till egenutvecklade spel, och inte ens då är det säkert att det fungerar. I skrivande stund kan du spela in videoklipp från Zelda: Breath Of The Wild, Mario Kart 8, ARMS och Splatoon 2.

Gällande att flytta sparfiler så är det en minst sagt välkommen nyhet. Nintendo har varit notoriskt dåliga på att hjälpa sina användare att säkra sina sparfiler, så att Switch nu åtminstone kan använda dina sparfiler på fler än en enhet är både förvånande och uppskattat.

Vi hade hellre sett en välbyggd molnlagring, som till Xbox- och Playstation-konsolerna. Men Nintendo verkar inte se det som tillräckligt önskvärt, trots att speljättens fans gång på gång begärt det. Och Nintendo har hela tiden ignorerat vad deras användare vill ha.

Nintendo Switch har stöd för Wireless USB-hörlurar

Åtminstone på punkten om molnlagring, för vi har trots allt fått stödet för trådlösa hörlurar. Något som också varit efterlängtat av många. Dock, det finns några små förbehåll kring stödet som du bör känna till.

Till att börja med kan du inte använda vilka bluetooth-hörlurar som helst, de måste nämligen ha stöd för Wireless USB vilket är en annan typ av anslutningsteknik. Ett exempel på hörlurar som redan har provats med Switch och som ska fungera är Playstation Gold Headset. Bara anslut adaptern som följer med hörlurarna i din Switch-docka så ska det fungerar direkt.

Lite knepigare blir det om du tänker använda din Switch-konsol i handhållet läge. Då måste du dessutom använda en adapter för USB-C för att kunna ansluta adapern, och med det hörlurarna. Nintendo har stödet på plats, men de har verkligen inte tänkt göra det enkelt. Varför inte bara ge stöd för bluetooth-hörlurar?

Har du uppdaterat din Nintendo Switch, och vad tycker du i så fall om nyheterna?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.