HTC U11 Life kan visas i november – ingen U11 Plus än

HTC U11

Går du och väntar på den omtalade och efterlängtade Plus-varianten av HTC U11? Då kanske du hoppas på att telefonen ska släppas under november-evenemanget som HTC ska hålla.

Vi är många som hållit tummarna för en lansering av HTC U11 Plus under i november, men enligt uppgift är det inte den mobiltelefonen som ska visas. Detta enligt Evan Blass som är en känd uppgiftslämnare på Twitter.


Istället verkar det som att HTC tänker visa upp U11 Life som blir en mellanklassmodell i U11-serien. Knappast vad vi hade hoppats på alltså, men kanske kan det bli en solid lansering i alla fall.

Enligt Evan Blass kommer HTC U11 Life att släppas med en Qualcomm Snapdragon 630-processor, ackompanjerad av 3GB och 4GB RAM-minne samt 32GB och 64GB lagringsutrymme. Till detta finns en 5.2-tumsskärm med upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar.

På baksidan ska det sitta en kamerasensor på 16 megapixel och så även på framsidan. Inga konstigheter där alltså, även om det saknas den dubbel-uppsättning med kameror på baksidan som många tyngre modeller har idag.

Mellanklassen till trots så ska HTC U11 Life ha IP67-certifiering. Det betyder vattentätad design som står sig i såväl barkar som pool och i regnväder. Bra där HTC, det uppskattas och vi undrar varför inte precis alla mobiltelefoner är vattentåliga idag.

Vidare tror Evan Blass att det finns ett batteri på 2 600 mAh. Inte dåligt och inte toppenbra. Det verkar helt enkelt röra sig om en solid mobiltelefon som förhoppningsvis får ett bra pris.

Observera att bilden till artikeln är en HTC U11, och inte U11 Life då bilder i skrivande stund inte finns att tillgå.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.