Nya Word, Excel & PowerPoint för iOS – snyggare gränssnitt

microsoft word excel 2020 design update

Microsoft har släppt nya versioner av Word, Excel och PowerPoint för iOS. Trots att det versionsmässigt handlar om en mindre justering så är innehållet i uppdateringarna desto större.

Med version 2.34 av Word, Excel och PowerPoint för iOS har Microsoft designat om de tre populära applikationerna.

Målet är att skapa en smidigare upplevelse för användarna med ett snyggare gränssnitt som är enklare och – enligt Microsoft – vackrare. Apparna är mindre plottriga och ger ett mer simplistiskt intryck.

I övrigt är antalet förbättringar få. En ny, förbättrad alttext-panel finns nu i alla tre apparna. Med den är det lättare att kommentera innehåll i dokument, exempelvis bilder och diagram.

En Excel-specifik förbättring är stöd för xlookup-funktionen, eller xletaupp som den heter på svenska. Den används för att hitta värdet i en kolumn utifrån värden i en annan.


Alla de uppdaterade applikationerna finns på Apple App Store idag. Här under finner du länkarna:

Apparna är kostnadsfria att ladda ner, men vill du använda dem till att redigera dina dokument krävs en prenumeration på Office 365.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.