Nya ProtonMail Bridge är här (2022)

protonmail logo 2021

ProtonMail Bridge uppdateras med ett bättre gränssnitt, en ny statusvy och många mindre optimeringar. Verktyget finns tillgängligt för nedladdning för betalande Proton-kunder här.

Med verktyget ProtonMail Bridge ansluter du ProtonMail med andra mejlklienter som Mozilla Thunderbird, Microsoft Outlook och Apple Mail. Verktyget arbetar i bakgrunden med att kryptera och avkryptera dina mejl.

Läs mer: Ryssland blockerar ProtonMail & ProtonVPN

Den största nyheten med uppdateringen är att ProtonMail Bridge fått ett nytt, förbättrat gränssnitt. Inställningarna har blivit mer åtkomliga och är enklare att förstå. Och nu finns även mörkt läge för den som gillar det.

Nästa nyhet är att ProtonMail Bridge har fått en statusvy som förhandsvisar aviseringar. Här ser du även alla dina konton (om du har fler än ett) samt ledig mängd lagring.

Utöver det så har ProtonMail Bridge fått en stor mängd stabilitetsfixar, bättre prestanda och många buggfixar. En anledning till att verktyget blivit snabbare är att cachen nu är effektivare än tidigare.

Meddelanden som är krypterade sparas nu i sin helhet på din enhet. Det gör att data kan hämtas snabbare jämfört med om de hade behövt hämtas från en extern server likt tidigare. Du har själv kontroll över hur den här cache-funktionen fungerar via inställningarna.

Läs mer: Mejlappen Edison säljer data om dina mejl – vill inte prata om det

Vill du se bilder och läsa mer om alla nyheter så hittar du ett officiellt nyhetsinlägg om nya uppdateringen här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.