New York Times köper Wordle

Fortsätter att vara gratis – åtminstone ett tag till

the new york times newyork building unsplash stephan valentin
Stéphan Valentin, Unsplash

Otroligt populära gratisspelet Wordle är köpt av amerikanska tidningen New York Times. Spelet kommer inom kort att flytta över till tidningens webbsajt och fortsätter vara helt gratis.

Åtminstone kommer Wordle att vara gratis under en period. Det är inte oväntat att New York Times vill ha tillbaka den miljon dollar de betalade (summan är inte bekräftad) för spelet till utvecklaren Josh Wardle.

Läs mer: Blizzard avslöjar ett helt nytt överlevnadsspel

I flytten till tidningen behålls alla statistik från tidigare och spelet kommer att fortsätta att se ut som tidigare. Det sker alltså inga förändringar alls för dig som spelar Wordle.

The game has done what so few games have done — it has captured our collective imagination and brought us all a little closer together. 

Jonathan Knight, ansvarig för The New York Times Games

På sin höjd verkar det som att spelet kan få en officiell app för Android och iOS. Något som låter väldigt rimligt med tanke på att Wordle bara finns i webbläsaren idag.

Det fanns många kloner av Wordle som inofficiella appar på App Store. Apple har dock tagit bort alla klonerna så New York Times har fritt utrymme att skapa sin egen. Wordle är alltså gratis, men den dyraste inofficiella appen kostade 30 USD varje år.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.