Går det fortfarande att spela Harry Potter: Wizards Unite?

Spelet servrar har stängt ner

harry potter wizards unite 2019

Nej, Harry Potter: Wizards Unite går inte längre att spela. Servrarna har stängt ner och apparna till Android samt iOS är inte längre fungerande.

Harry Potter: Wizards Unite släpptes 2019 som ett svar på den stora hysteri som rådde kring fenomenet Pokémon Go. Med ett spelupplägg som påminner starkt om konkurrenten skulle Harry Potter-spelet dra in storkovan på det välkända magitemat.

Läs mer: Harry Potter: Wizards Unite stängs permanent (2022)

Utmaningen? Spelet blev aldrig den succé som Niantic och WB Games hoppats på. Trots Harry Potter-temat så lyckades Harry Potter: Wizards Unite bara mäkta med 20 miljoner nedladdningar. Och intäkterna stannade på fjuttiga 37 miljoner dollar.

Jämför det med Harry Potter: Hogwarts Mystery som som dragit in 300 miljoner dollar. En rejäl skillnad alltså.

Om du har köpt in-game-saker i Harry Potter: Wizards Unite så är de för evigt förlorade.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.