Nya Outlook för Windows & Mac får helt omarbetat gränssnitt

Microsoft Outlook 2018

Microsoft har avslöjat hur Outlook kommer att se ut på Windows och Mac i framtiden. Med ett nytt gränssnitt som förenklar användarupplevelsen och samtidigt unifierar designen för båda operativsystemen, kan Microsoft erbjuda ett snyggare, smartare och bättre Outlook.

Designen som används går hand i hand med nya ”Fluent Design” som introduceras till Windows 10 med ”Fall Creators Update”. Gränssnittet har förenklats rejält för att lyfta fram de vanligaste funktionerna istället för att visa allt som Outlook har att erbjuda på samma gång.


Snabbåtkomst till dina konton och mappar är visuellt likt vad Outlook redan erbjuder på iOS. Sökfunktionen blir snabbare och mer tillförlitlig, samt enklare att använda med en ständigt åtkomlig sökruta i programmets övre högra hörn.

Även kalendern har fått sig en omarbetning. Bland med optimeringar kring hanteringen av möten och upptagna tider som ska matchas med kollegors och andra deltagare.

Det är också i stort allt vi känner till om den kommande versionen i skrivande stund. Det ser ut att vara en rejäl uppgradering och vad vi vet är att prenumerationer av Office 365 får den först, därefter köpare av Offie 2019 (som väntas kommer under 2018).

Samtidigt har Microsoft arbetat de senaste två åren med att arbeta om och släppa en ny design på Outlook.com. Och det gäller att Microsoft arbetar aktivt med att uppgradera, förbättra och putsa till sina tjänster; för Google och de andra konkurrenterna sitter absolut inte still. Google arbetar nämligen på en kraftigt förbättrad kalenderupplevelse i Google Calendar.

Microsoft arbetar just nu med att revidera interna versioner av nya Outlook som bara finns inom företaget. Både för Windows och Mac. När de första betatestarna får möjlighet att lägga vantarna på allt det nya återstår att se, innan det blir möjligt kommer en mängd mindre uppdateringar att leta sig fram till användarna.

De mindre uppdateringarna ger bland annat stöd för geststyrning i Outlook via Apple Magic Trackpad. Det ska även komma stöd för att bädda in tabeller direkt i e-postmeddelanden.

Mycket nytt och spännande på gång alltså. Frågan är bara när vi får alla godsaker. Gissningsvis inte förrän en bit in på 2018 – men det kan vi allt leva med. Eller hur?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.