Google Foton kan nu identifiera dina husdjur

google foton djur identifiering

Google Foton blir allt bättre med varje uppdatering — och den senaste kan nu identifiera alla dina fotografier som innehåller någon form av djur.


Det betyder att alla dina katt- eller hundbilder snabbt kan grupperas helt automatiskt direkt i Google Foton. Allt du behöver göra är att söka på det du är intresserad av, därefter sker sorteringen.

Du behöver inte söka på exempelvis hund eller katt, det går lika bra med en emoji om du hellre vill det. Och det fungerar utmärkt även om djuret inte är den dominerande delen av bilden.

Enligt Google ska tekniken bakom det hela vara så bra att den kan identifiera olika djurraser. Så det är ingen risk att grannens bulldog dyker upp i listan över bilden på din schäfer.

Ingen applikation är felfri så Google har även byggt in stöd för manuell korrigering om Foton råkar placera fel bilder i en grupp. Bara markera de berörda bilderna och ta bort dem. Applikationen lär sig och presterar bättre med tiden.


En intressant detalj är att du kan namnge djur så att Google Foton enklare kan gruppera dem åt dig. Det blir dessutom lättare för dig att hitta bilderna efteråt med namngivna album och sökningar.

Den nya funktionaliteten rullar i skrivande stund ut till en hel mängd marknader. Om uppdateringen inte nått dig riktigt än behöver du sannolikt bara vänta några dagar.