Nya Outlook.com försenas — utrullningen klar tidigast första halvan 2017

Microsoft Outlook.com Logo

Microsoft kommer inte att kunna ge alla sina användare nya Outlook.com under 2016. Detta trots att utrullningen till användarna påbörjades redan i februari.

Anledningen är att infrastrukturen bakom Outlook.com också håller på att bytas ut och det tar längre tid än Microsoft planerat. Därför ser det just nu ut som att första halvan av 2017 är målet för en fullständig utrullning.

När den är avklarade ska samtliga användare kunna se nya gränssnittet för Outlook.com med en mängd nya, smarta funktioner. Bland annat möjligheten att redigera Office-dokument sida vid sida direkt i webbläsaren.

Under tiden som konton uppgraderas går det inte att dela kalendrar med vissa konton. En begränsning relaterade till infrastrukturen men som kan kringgås genom att klicka på knappen ”Get a link” och dela denna utanför Outlook.com.


Lästips: Stora problem med skräppost för Outlook- och Hotmail-användare


Tidigare i juli meddelade teamet bakom Outlook via Twitter att alla ska ha migrerats till nya Outlook.com innan sommarens slut. Ett meddelande som nu får ätas upp och tas tillbaka av den som skrev det.

Vi hoppas att Microsoft får rätt på sin infrastruktur och att de snabbt kan fortsätta utrullningen till de som inte fått alla nyheter än. För vem vill inte ha nyheter som teman och automatiska meddelanden om flygtider?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.