No Man’s Sky till Playstation 4 — 90 procent av buggarna fixade

No Man's Sky

No Man’s Sky har fått en stor uppdatering till Playstation 4. Med den ska hela 90 procent av alla rapporterade buggar vara lösta enligt utvecklaren Hello Games.


Version 1.06 är ett stort steg närmare drömscenariot 100 procent fixade buggar. Hello Games arbetar aktivt med att utveckla och testa buggfixar som ska göra No Man’s Sky stabilare och roligare än någonsin.

Till sin hjälp har det ett utförligt hjälpsystem som användarna kan nyttja för att skicka in förslag på ändringar. No Man’s Sky känner dessutom automatiskt av kraschar och rapporterar problemen till utvecklarna.

Varje gång en bugg eller krasch uppmärksammas av systemet skickas den till Hello Games. Där sorteras problemet efter kategori och prioritet. Utvecklarna betar av listan successivt inför varje uppdatering.

No Man’s Sky har haft en del problem på Playstation 4 men de största utmaningarna finns på PC. Och det är inga små buggar som visat sig. Krascher i mängder, dålig prestanda och grafiska fel har avlöst varandra för spelarna.Lästips: Utvecklarna av No Man’s Sky vägrar prata om Xbox


Enormt tapp i antal samtidiga spelare

Kanske har det bidragit till det snabba tapp i antal samtidiga spelare som drabbat No Man’s Sky. Från den 11 augusti till 22 augusti minskade antalet från 212 604 spelare till 25 689 spelare, ett tapp på 88 procent.

Det kanske låter extremt, men då bör man ha i åtanke att Fallout 4 tappade 74 procent den första månaden och senaste Doom hela 85 procent. Ett annat storspel, The Witcher 3: Wild Hunt tappade i sin tur 71 procent.

Framtiden är ännu oviss för No Man’s Sky men vi håller så klart tummarna för att Hello Games håller spelarna glada. Nytt material, fler buggfixar och god support är bara tre av flera steg som kan hjälpa No Man’s Sky — frågan är bara hur länge det räcker och håller.