Pokémon Go tappar kraftigt — 15 miljoner har lämnat spelet

Pokemon Go Logo

Pokémon Go nådde 55 miljoner spelare den första månaden på den amerikanska marknaden. Detta enligt nya siffror från statistiksajten ComScore.


Facebook kanske toppar listan över de populäraste och mest använda applikationerna i USA idag. Men Pokémon Go blev så populär att spelet kunde knipa plats 13 på topplistan, före både Snapchat och Pinterest.

Adam Lella på ComScore sade i ett uttalande att Pokémon Go nått sina framgångar på kortare tid än någon annan webbsajt eller applikation. Åtminstone sen ComScore började övervaka det digitala användandet.

Det finns alltså ingen som kan mäta sig i så snabb uppbyggnad av antalet användare på så kort tid som Pokémon Go. Imponerande, men inte hållbart.

Pokémon Go har tappat 15 miljoner spelare

Sen starten har Ninantic tappat hela 15 miljoner spelare och siffran ser ut att peka på en stadigt nedåtgående trend. Förvånad? Du borde inte vara det. Det är vanligt att spel tappar användare när det initiala intresset lagt sig.


pokemon-go-anvandare-tapp

Och för Pokémon Go är det betydligt värre än så. Den första tiden plågade användarna med extrem batteriförbrukning, buggar som kraschade spelet på mobiltelefonerna och bristande support från utvecklarnas sida.

Dessutom visade sig Pokémon Go öka svårighetsgraden rejält på de högre nivåerna. Det bidrar till att entusiasterna som når högt i nivåerna nu slutar spela. Det kostar för mycket, tar för lång tid och ger för lite tillbaka till spelaren.

Att fånga en Pidgey, som är bland de absolut enklaste Pokémon-figurerna att fånga, på nivå 1 är busenkelt. Men ju högre upp i nivå spelarens karaktär går desto svårare blir det att fånga även de enklaste figurerna.

pokemongowarning

Niantic straffar Pokémon Go-spelarna

Spelaren blir bättre, får mer erfarenhet och borde således samla på sig Pidgeys utan att ens behöva titta. Men istället är det tvärtom. Niantic har gjort så att ALLA Pokémon-figurer blir svårare att fånga. Vilket är helt bisarrt egentligen.

Så vad kan Niantic göra för att behålla intresset kring Pokémon Go?

Släpp på svårighetsgraden efter nivå 24-25, uppdatera spelet för att bli av med alla småbuggar och sluta sparka på spelarna. Niantic har de senaste veckorna stängt ner konton och bannlyst spelare som fuskat med GPS-spoofing och tredjepartskartor för att enklare hitta Pokémon-figurer.


Lästips: Nu stängs Pokémon Go-konton ner — Niantic slår hårt mot fuskarna


GPS-spoofing, okej, det kanske är extremt och lite fuskigt. Men tredjepartskartor? Niantic misslyckades med att implementera en bra sökfunktion för att hitta figurer i spelet, så spelarna hittade andra (bättre) lösningar. Och nu straffas de för Niantics egna brister.

Kanske inte konstigt att Google Trends visar att intresset för augmenterad verklighet (AR) som Pokémon Go nu dalar kraftigt medan virtuell verklighet (VR) är starkare än någonsin. Heja Oculus Rift, hejdå Pokémon Go.