Nu stängs Pokémon Go-konton ner — Niantic slår hårt mot fuskarna

Pokemon Go Logo

Fuskare i Pokémon Go — känn vreden från Niantic. Nu har utvecklat börjat stänga ner de konton som på något sätt fuskat i det extremt populära spelet.


Den som på något sätt har använt tredjepartstjänster, applikationer som gör att spelet känner av fel koordinater, modifierat spelet eller på annat sätt fuskat får nu se sitt konto spärrat. För evigt.

Vi gissar att Niantic kommer att få stå inför massiv kritik om de är nitiska i sina beslut om kontostängningar. Många spelare tog till tredjepartstjänster då Pokémon Go till en början hade ett dåligt söksystem för Pokémon-figurer.

Och många har också bara besökt tredjepartstjänster för att hitta figurerna, inloggat med sina Google-konton som är kopplade till Pokémon Go, och sedan aldrig mer testat tjänsten. Frågan är om Niantic tänker trampa på dessa användare också.


Lästips: Pokémon Go-kartornas tid är över — Niantic tvingar dem att stängaReddit fylls nu av oroliga spelare som är rädda för att bli nerstängda utan anledning. För nära omätbara småsaker. Eller för att Niantic helt enkelt gör fel och stänger konton i större volymer utan någon större koll.

Vi vet sen tidigare att Niantic tydligt markerat mot användning av tredjepartstjänster, hotat med att stänga ner konton och begränsat användningen av spelets API:er.

Nu är dock första gången vi får se utvecklaren skrida till verket med sina planer att stänga konton och på allvar göra hoten till verklighet. Vad tycker ni? Är det här rätt väg att gå från deras sida? 

Här är en bild på det e-postmeddelande som skickas ut till drabbade:

pokemongowarning
Klicka för större bild