Här hittar du allt nytt på Netflix i USA, Kanada & England

Netflix WIndows 10

Netflix är en förträfflig filmtjänst med tusentals och åter tusen tals film, serier och dokumentärer. Jag använder den själv flera gånger i veckan och personligen ser jag månadskostnaden som mer än acceptabel för vad man får. Vad man däremot inte får här i Sverige är alla nylanseringar som sker i USA, Kanada och England – detta då Netflix känner av vart man befinner sig och anpassar innehållet därefter.

Turligt nog är det ruskigt enkelt att kringgå filmtjänstens system och därmed kunna ta del av vad som visas i exempelvis USA. Allt som behövs är en justering i datorns, telefonens eller routerns DNS-inställningar. Beroende på vilket operativsystem du använder så sker detta lite olika, så jag tänker inte gå in närmare på den biten just här, men jag kan åtminstone tips om vilka värden du ska använda för det amerikanska utbudet.

DNS:er för att titta på amerikanska Netflix-utbudet:

  • Primär DNS: 190.14.36.90
  • Sekundär DNS: 206.214.214.28

Om de ovanstående DNS:erna inte fungerar kan du istället prova:

  • Primär DNS: 62.210.122.43
  • Sekundär DNS: 52.53.215.125

När du vill ha det svenska så återställer du bara de förra värdena – eller sätter inställningarna på att automatiskt hitta rätt värden. Ett annat sätt på datorn är att installera Media Hint. Då får du inte bara tillgång till den amerikanska Netflix-tjänsten utan kan ställa in många fler länder, exempelvis Mexiko som ofta är först med nya filmer.

Sen återstår bara att hitta allt som är nytt på Netflix och för att göra det rekommenderar jag de webbsajter.Dessa fungerar för amerikanska, kanadensiska och engelska utbudget, bara väljer den länk som passar dig bäst.

Själv använder jag bara det svenska utbudet då jag gärna vill ha svensk text. Vilken använder du? Skriv gärna en kommentar och berätta.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.