Microsoft Word Flow — nu bästa tangentbordet på Android & iOS?

microsoft word flow ios

Microsoft Word Flow är ett tangentbord som ursprungligen fanns till Windows Phone och som omvandlades för att kunna användas med iPhone-telefoner.


Efter lanseringen hände inte speciellt mycket med Word Flow och ett bra tag kändes det som om Microsoft glömt bort sitt tangentbord. Bortsett från mindre uppdateringar med buggfixar kom aldrig nya funktioner.

Istället visade Google framfötterna och lanserade tangentbordet Gboard. Med inbyggd sökfunktion kopplad till Google kunde användarna snabbt hitta bilder, animerade gif-animationer, emojis och annat för att dela i den öppna applikationen.

Hela upplägget var mycket enkelt och uppskattat av användarna. Men Microsoft visade sig inte vara lika lättroad. Istället för att sälla sig till skaran anhängare av Gboard började Microsoft arbeta med en stor uppdatering till Word Flow som snart är redo att installeras på din iPhone.


 

Erbjuder allt som Gboard har och lite till

Och med nya Word Flow får vi allt som Gboard erbjuder och lite till. Förutom inbyggd sökfunktion för bilder, gif-animationer, emojis och liknande går det att hitta kontakter på telefonen, teckenpekarens position kan styras med 3D Touch, man kan hitta och klistra in positionen till restauranger och mycket mer.

Som att kolla nyheterna, hitta videor, kontrollera fakta mot en mängd källor på internet, se vädret för de kommande dagarna och använda iOS egna textutbytesfunktion. Dessutom tillkommer mängder av nya teman.

Vi på Tekniksmart har alltid gillar SwiftKey som vårt primära tangentbord oavsett om det är iPhone eller iOS-telefoner som gäller. Det är en fantastisk tredjepartsapp för att ge telefoner (och surfplattor) ett bättre tangentbord än det inbyggda.

Frågan är bara om Word Flow kan lyfta sig så mycket att vi blir intresserade igen. Microsoft har bränt inte bara oss utan mängder av användare med sin ignorans tidigare. Kommer det att hända igen? Och hur ser Microsoft på sina Windows-användare?

microsoft-word-flow-2

Kommer sannolikt inte till Windows 10 Mobile

Många av de nya funktionerna finns inte till Windows 10 Mobile idag och om vi ska följa Microsofts trend med att ignorera sina egna fans så lär de inte heller komma till Word Flow i Windows-telefonerna. Någonsin.

I skrivande stund finns Microsoft Word Flow inte i svenska App Store men vi hoppas att Microsoft tar sitt förnuft till fånga och lanserar applikationen även här inom den närmaste framtiden. Det är en trend med Microsoft att börja i USA och sakta släppa sina appar på fler marknader. Exempelvis Sway som dröjde läge innan den kom till svenska App Store.

Om ni har ett amerikanskt App Store-konto kan ni ladda ner Microsoft Word Flow härifrån. Vi gissar att de avvaktar svenskt språkstöd innan applikationen släpps här och det väntar vi gärna på. Eller vad tycker ni?