Nya OneDrive-appen till IOS har offline-stöd

microsoft-onedrive-logo-featured

Microsoft har släppt en uppdatering till sina OneDrive-appar för IOS och med det följer en mycket viktig nyhet som lär glädja många. Med version 6.5.1 och senare kan man nämligen lagra molnbaserade filer även lokalt på telefonen eller surfplattan och även söka efter dem med Spotligt i IOS 9 eller senare.


Dessvärre är den enda extra nyheten att Microsoft fixat ett fel där thumbnails inte visas på korrekt sätt, så utöver det ovanstående finns inget att hurra för. Det är positivt att Redmond-företaget fortsätter utvecklingen kring sina molnbaserade applikationer och tjänster. Microsoft har fått mycket kritik de senaste månaderna efter nyheten om att OneDrive-utrymmet skulle minskas kraftigt för många.

Google Drive är bättre – än så länge

I skrivande stund har IOS-appen en förhållandevis bra betygssättning på App Store. Betyget 3,5 av 5,0 är inte helt fy skam med tanke på hur det har varit men ännu menar vi att OneDrive har långt kvar tills de når samma klass som Google Drive. Det är ljusår mellan de båda i fråga om snabbhet, design och användarvänlighet. Det märks också på betyget där Drive idag har 4,5 av 5,0.

Vi på Tekniksmart använder molntjänster från både Microsoft och Google. Bland dessa är OneDrive och Drive bland de mer flitiga på våra telefoner, surfplattor och datorer. Det är fantastiskt att ha filer tillgängliga vart man än befinner sig och vi kan rekommendera båda. Vilken man vill ha beror lite på vad man använder i övrigt. Har man redan Gmail finns Drive bara ett stenkast bort och om Outlook är valet ingår redan OneDrive.

Ni hittar OneDrive för IOS och Google Drive för IOS på Apple App Store


Vilket använder du – och varför?