Nya Minecraft kan snart släppas som beta — 4K med Xbox One S

maxresdefault 8

Nya Minecraft med snyggare grafik och stöd för 4K-upplösning kan vara på gång att släppas som en beta-version. Det betyder att det snart kan bli möjligt för dig att testa nya varianten av spelet — förutsatt att du har en Xbox One eller Xbox One S vill säga.

För att kunna använda beta-versionen måste du först vara Windows Insider-användare och äga en digital kopia av Minecraft för Xbox. Sen är det bara att vänta och hoppas att du får chansen att beta-testa nya versionen, och om inte så kan se fram emot att spela senare i höst.

Då med 4K-upplösning och ett nytt grafikpack med högupplösta texturer som helt gjorts om från grunden. Man kan knappt tro att det är Minecraft med alla förbättringar och omarbetningar, åtminstone om man inte har kört en moddad Minecraft-version på PC tidigare så klart.

4K och HDR är endast tillgängligt med Xbox One S och Xbox One X. Spelet fungerar så klart även med Xbox One med bättre grafik, men du kan glömma 4K-upplösning. Det gör så klart inget om du har en äldre tv som klarar full-HD, men tänker du uppgradera till en 4K-tv kanske en ny konsol också är att tänka på.

Få grafiska förbättringar till Minecraft genom åren

På alla konsoler kommer det att finnas stöd för att spela över plattformar; så du med en Xbox One kan exempelvis spela tillsammans med någon som har Minecraft på en Windows 10-dator. Och ja, vi får äntligen Minecraft Realms till Xbox, vilket bara det är hett efterlängtat.

Minecraft har, med några undantag för kosmetiska förbättringar här och där, sett mycket likt ut genom åren. Grafiken har knappast fått några större kvalitetsförbättringar och även om standardversionen för PC kan modda fram bättre grafik så är alla andra plattformar låsta till vad originalet erbjuder.

Vi håller tummarna för några riktigt bra med nya grafikmotorn och hoppas att Mojang har ett väloptimerat spel att visa upp i höst. Vi vill se skalbarhet, snyggare grafik och stabila anslutningar mot Minecraft Realms. Det borde väl inte vara för mycket begärt?

Uppdatering: Microsoft och Mojang har bekräftat att uppdateringen Super Duper Graphics-pack har försenats till 2018. Läs mer om nyheten här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.