Nya Microsoft Edge fungerar dåligt med Googles tjänster

Microsoft Edge Logo 950 x 500

Nya Microsoft Edge stöds inte av webbsajten YouTube. Åtminstone inte den utvecklarversion som Microsoft släppte på Windows 10 och macOS tidigare under året. Och det ställer till med bekymmer för användarna.

När nya Microsoft Edge släpptes var Google snabb med att uppdatera sina sajter så de stoppade Edge-användarna i dörren.

Detta trots att ny Edge baseras på samma bakomliggande motor som Google Chrome – vilket är Chromium. Och resultatet är att användarna istället uppmanas till att använda Chrome istället för Edge.

Om man ändå väljer att använda nya Edge med YouTube kommer sajten inte att visa sin nya design. Istället presenteras det gamla utseendet, och det går inte att ta sig runt det på något vis.

En annan Google-tjänst som inte kan användas (officiellt) i nya Edge är Google Meet.

När den tjänsten först uppmärksammades vara blockad sade Microsoft att det berodde på att Edge fortfarande inte är officiellt släppt. Nu undrar vi dock hur mycket det faktiskt är anledningen.

Eftersom Microsoft Edge fortfarande är i beta- och utvecklarstadiet så rekommenderar vi att du väljer en annan webbläsare för ditt vardagliga arbete. Men ladda gärna ner Edge och prova om du kan – det är en utmärkt webbläsare som är snabb och hyggligt stabil.

Idag finns inget specificerat datum för när Edge kan släppas officiellt i en första version. Vi räknar med att det kan ta månader innan det sker.

Vad tror du om webbläsaren Edge med Chromium? Är det en webbläsare du kan tänka dig att testa – eller använder du den kanske redan? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.