iPhone 11 kan ansluta till två trådlösa ljudenheter samtidigt

Bluetooth logo
Bluetooth logo

När Apple släpper 2019 års iPhone-modeller kan de ha en riktigt välkommen bluetooth-nyhet. Enligt en ny rapport ska iPhone 11 kunna ansluta till två ljudenheter över bluetooth på samma gång.


Om du har en 2018 års iPhone eller äldre så har du kanske märkt att du kan ansluta två eller fler bluetooth-enheter samtidigt. Exempelvis en Apple Watch och trådlösa hörlurar.

Inga konstigt med det alltså. Men kanske har du också märkt att du inte kan ansluta till två ljudenheter samtidigt över bluetooth? Detta kan ändras med iPhone 11 som kommer under hösten 2019.

Enligt webbsajten Mac Otakara har källor med insyn i tillverkningen av nya iPhone sagt att iPhone 11 kan ansluta till två ljudenheter samtidigt. Exempelvis två trådlösa hörlurar på samma gång.

Två samtidiga ljudenheter över Bluetooth är inget nytt i mobilvärlden

Om uppgifterna stämmer blir iPhone 11 först med bluetooth-funktionen för iPhone-serien. Men det finns redan andra modeller på marknaden från Android-tillverkare som har stödet.


Exempelvis har Samsung en ”dual audio”-funktion i sina nyare mobiltelefoner i Galaxy S-serien. Från Galaxy S8 och framåt.

Nämnvärt är att stödet kräver Bluetooth 5.0 för att kunna användas. Så rent tekniskt borde iPhone 8 och nyare kunna ansluta till två ljudenheter samtidigt, förutsatt att Apple tillåter det med en iOS-uppdatering.

Hur stor nytta tror du den här funktionen kommer att göra för användarna? Kommer du att uppskatta snabbväxling mellan två trådlösa ljudenheter, eller känns det mer som en gimmick? Skriv gärna en kommentar och berätta!