Nya Macbook Air kan få 12-tums retinaskärm

Macbook Air 2022

När Apple lanserar nya produkter har de världens media på sig och så fort de första officiella specifikationerna och designvalen blir kända börjar analyserna att flöda på internet. Om Cupertino-företaget släpper den Macbook Air med 11.88-tumsskärm som analytikern David Hsieh påstår är att vänta så kan man lugnt räkna med en explosion av kritik och kommentarer.

Med tanke på att det redan finns storlekar på 11.6 tum och 13.3. tum så kan man ju undra varför Apple vill införa en på 11.88 tum (eller 12 tum som de lär kalla den). Anledningen är mycket enkel – det gör att man kan introducera en retinaskärm med upplösningen 2 732 x 1 536, alltså dubbla den befintliga som är 1 366 x 768, och heålla 264 ppi från Ipad Air.

Vi har sen tidigare sett att skärmstorlekar och upplösningar varit noga uträknade och då speciellt för de surfplattor som Apple har släppt. Vore det då inte logiskt om företaget utnyttjade sin befintliga skärmteknik från Ipad-serien och applicerade den på sina mindre bärbara datorer?

Hsieh tror att detta är på gång och jag tror personligen att han kan ha rätt i sina antaganden. Huruvida detta kommer att stämma eller inte återstår att se då nya Macbook Air inte är att vänta innan mitten på 2014, eller mid-2014 som modellen lär kallas.

Många teknikfrälsta gillar Apple-datorer

Det är inte svårt att förstå varför många teknikfrälsta gillar Macbook Air och då pratar jag kanske främst om de som har skrivandet som yrke inom branschen. Flera tunga tekniksajter föredrar Apples bärbara datorer och när man håller i en Macbook Air kan man förstå varför. Välbyggd, tunn, väger inte mycket och har ett utmärkt tangentbord.

Faktum är att jag skulle sätta byggkvalitet och kanske främst tangentbordet som de största säljpunkterna för Air-serien. Jag har hittills inte hittat ett enda alternativ med Windows som kan matcha tangentbordet i en Macbook Air.

Högupplösta skärmar blir allt vanligare och frågan är hur konkurrenterna reagerar på en retinaskärm i kommande Air-modeller.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.