Samsung storsatsar på smarta glasögon – slår mot Google Glass

google-glass-2013


Smarta tillbehör som glasögon och armbandsur ser ut att bli det stora heta inför 2014 med flera tunga aktörer som hoppat på trenden. Bland de större finner vi Samsung vars Galaxy Gear blev ordentligt omtalad vid lanseringen men som i efterhand visade sig både stor dyr och batterikrävande.

Med nya generationens smarta armbandsur tror man att intresset kommer att växa enormt och med nya Gear-produkter finns möjligheten för Samsung att dominera marknaden även här. Som ni säkert vet har Samsung full kontroll på marknaden för Android-telefoner och om de bara lättar på användningskraven för nya Gear så kan produkten slå igenom enormt.

Samtidigt väntas ju även Apple komma med sin iWatch och med tanke på hur stor skara fans som väntar på det här smarta armbandsuret så kan även Cupertino-företaget slå igenom stort. Allt handlar givetvis om enkelheten och hårdvaran kan samspela på samma nivå som användarna vill.

Vidare kan nämnas att Samsung påstås titta närmare på Google Glass och just nu arbetar med att utveckla ett konkurrerande alternativ. Företaget ska ha förstått att det inte finns mycket pengar att hämta i den här kategorin just nu, men man vill ändå ligga i teknikens absoluta framkant även här.


Kommer Tizen till smarta glasögon?

Kanske blir det så att den sydkoreanska tillverkaren hittar ett utmärkt användningsområde för kommande Tizen-plattformen, speciellt då mobiloperatörerna verkar något tveksamma till plattformen som fortfarande är under utveckling.

Det har varit ganska så stormigt kring Google Glass den senaste tiden och inte minst då flera arresteringar i USA kommer som en direkt reaktion på dess användning. Nu senaste påstod en man att Homeland Security hade anklagat honom för olaglig inspelning i en biograf – något som man dock inte kunde bevisa hade skett.

Böter för Google Glass i bilen

Det har också utdelats böter till bilister som använt Google Glass, dock med resultatet att dessa rivits senare i domstol. Jag kan absolut förstå problematiken med den här typen av produkter då de riskerar att bli ett störande moment i trafiken och då kameran kan spela in helt i det tysta, så frågan är om marknaden inte måste acceptera tekniken eller döma bort den helt.

Vi kan räkna med att fler alternativ till Google Glass är på gång och inom sin tid kommer de första olyckorna som är relaterade till dem. Tills dess håller jag tummarna för att något riktigt trevlig når marknaden och jag skulle inte tveka en sekund om jag fick chansen att skaffa en Google Glass idag.

Vad tror ni – kan smarta armbandsur och glasögon bli något för framtiden?

Notera att bilden överst visar Google Glass och är ingen Samsung-produkt