OneDrive är nya namnet på SkyDrive

microsoft onedrive logo 2020

OneDrive är nya namnet på befintliga molntjänsten SkyDrive och är det framtvingade resultatet efter att Microsoft förlorat en tvist i domstol.

Det är engelska BSkyB som tidigare under 2013 beklagat sig över att namnet SkyDrive och gått till domstol för att tvinga Microsoft till en namnändring och först nyligen kom det definitiva beskedet – Redmond-företaget förlorade och måste nu göra massiva ändringar för att inte tvingas in i en ny domstolsrunda.

För alla befintliga användare ska OneDrive inte innebära några större förändringar mer än namnet och tjänsten ska fungerar precis som vanligt. Framöver kommer dock ny funktionalitet och det är givetvis något att se fram emot.

Det finns inga uppgifter om när OneDrive kan gå i drift, men räkna med någon gång under 2014.

Jag har själv använt SkyDrive under en period då min huvuddomän, haaf.nu, är kopplad till ett företagskonto för Office 365. Överlag tycker jag det fungerar riktigt bra, men det är knappast lika enkelt som med Dropbox och Box. Det är inte så att jag saknar några livsviktiga funktioner från konkurrenterna, det känns bara inte lika med då fillagringen inte är lika överskådlig som andra alternativ.

Vilken molntjänst använder du för lagring av filer?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.