Nya Apple TV kan få inbyggd Airport Express

Apple TV 4K
Li Lin, Unsplash

Apple har varit minst sagt försiktiga med att lyfta fram mediacentret Apple TV på sin officiella hemsida och först nu dyker produkten upp i den övre köplistan om man klickar på Store.

Förutom själva mediacentret så passar Apple även på att visa upp flera av de tillbehör som rekommenderas till Apple TV, precis som man gör med såväl Ipad-serien som sina Iphones och datorer.


Varför Cupertino-företaget väljer att göra det här just nu går bara att spekualera kring och de allra flesta skulle nog satsa sina pengar på att en eller flera nya modeller är på gång. Redan i mars kan ny hårdvara lanseras från Apple och det ryktas vilt kring vilka nyheter som kan dyka upp.

Det kanske hetast just nu är den programbutik som många tror är på gång. Om Apple släpper spel till Apple TV och lyckas riktigt bra med kontrollen så finns alla möjligheter för mediacentret att bli än mer populärt på marknaden.

WiFi 802.11ac och tv-tuner

Lägg till de senaste uppgifterna från webbsajten 9to5mac om att Apple kan tänkas implementera en trådlöst router för 802.11ac och en tv-tuner så blev det hela ruskigt intressant. Om så sker blir det de största ändringarna någonsin för den här produktserien. Frågan är då bara hur mycket större man måste göra Apple TV för att få plats med allt.

Jag har själv haft de två senaste modellerna av Apple TV och har varit såväl imponerad som irriterade över de designval som har gjorts. Även funktionsmässigt har jag märkt av stora brister, men det är inte så konstigt att Apple lägger in stora begränsningar med tanke på att de gärna vill fösa användaren mot Itunes. Då strömmande video med DTS-HD MA och Dolby TrueHD inte är att tänka på så är det inte heller konstigt att den tekniken inte finns med i specifikationslistan.

Anslut befintlig tv-box till Apple TV

Det pratas hela tiden om att Apple måste inkludera formatstöd för såväl video som ljud om Apple TV ska överleva, men här verkar det som att man kan lyckas genom att ge användarna helt andra saker som hamnat i skymundan. Hur många har egentligen önskat att de kunde ansluta sin vanliga tv-sändning till en Apple TV och styra allt därigenom?

Jag tror att Apple TV har stora möjligheter att överleva på marknaden och att Apple TV 4 kan bli riktigt stort. Apple lär inte lägga in de få stöd jag önskar, men det kan jag ha överseende med min box från Canal Digital kan anslutas och köras genom mediacentret. Personligen skulle jag inte tro att den här typen av funktionalitet får stöd på den svenska marknaden – men man kan ju hoppas trots allt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.