Skyrim – nu fler än 20 miljoner sålda exemplar

bethesda skyrim anniversary edition 2021 ingame

The Elder Scrolls: Skyrim är ett riktigt bra actionrollspel med ett kultfölje som är i det närmaste maniska i sin vilja att lyfta fram och förbättra spelupplevelsen via olika moddar. Det är enormt stort, öppet och fritt att leka i för den som inte vill följa en speciell uppdragsordning – och detta är bara några få av flera tunga anledningar till varför Skyrim är ett av de bästa spelen på marknaden idag.

När Skyrim lanserades i november 2011 var det många som stod på kö för att köpa spelet. På bara 48 timmar noterades 3.5 miljoner sålda exemplar och i skrivande stund har man passerat 20 miljoner exemplar. En med all rätt imponerande siffra, även om den inte når upp till exempelvis Wii Sports som har sålt i fenomenala 83 miljoner exemplar till Nintendo Wii.

Bethesda är utgivare till The Elder Scrolls: Skyrim har byggt om en ordentlig grund för sitt senaste spel med andra speltitlar i serien. Den som har lite insyn i spelvärlden känner säkert till Morrowind (2002) och Oblivion (2006).

Det som håller serien vid liv är det fenomenala stödet för moddar (bland annat) och för er som undrar vad som kan göras utöver det som finns i Skyrim från start kommer här en liten topplista.

Enklare

SkyUI – Gör om Skyrims gränssnitt till något betydligt enklare och smidigare att använda på PC

A Quality World Map – With Roads – Trevligare karta som även visar alla vägar

Better Quest Objectives – Betydligt mer detaljerad information om de uppdrag som ges i Skyrim

Snyggare

RealVision ENB – Ger snyggare grafik utan att trycka ner grafikkortet alltför hårt

Pure Waters – Rejält mycket trevligare vattenåtergivning

Realistic Lighting Overhaul – Ljuset i Skyrim blir mer realistiskt och mörka grottor blir…mörka

Trevligare

Sounds of Skyrim – Lägger till fler än 100 timmar med nya ljud i spelet

Climates of Tamriel  – Gör om hela vädersystemet för mer variation

Blodigare

Apocalypse Spell Package – Nya spells för alla magiker

Immersive Weapons – Nya vapen

Immersive Armors – Nya armorsets

Mer av allt

Falskaar – Löjligt mycket nytt i form av områden, karaktärer och uppdrag

Har man redan spelat igenom Skyrim en eller flera gånger – eller kanske aldrig har testat –  så är de här moddarna underbara att installera. De bjuder på enorma mängder nytt material som ger ytterligare timmar framför datorn. Dessutom blir det så mycket snyggare än tidigare med exempelvis RealVision ENB och Pure Waters.

Testa själv – vad tycker du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.