Nya Intel-datorer från Apple under 2021

Apple Macbook Pro 15 2019

Trodde du att Apple har gett upp Intel helt i sina datorer? Tänk om – en ny rapport pekar på att Apple tänker använda Intel-processorer i nya modeller under 2021.


Det är Twitter-kontot L0vetodream som går ut med uppgiften om Intel-processorer i nästa års Apple-datorer.

I ett kort meddelande noterar L0vetodream ett enkelt ”not only for Silicon” till MacRumors nyhet om att Apple släpper en omdesignad Macbook Pro med M1X-processor.

Notera att det inte finns några detaljer som styrker påståendet på Twitter-kontot. Vi har alltså inget mer att gå på än ett löst påstående just nu.

Apples satsning på egna ARM-baserade processorer har initialt visat sig en succé med överlag positiva recensioner på nya Macbook Air, Macbook Pro och Mac Mini. Men det krävs mer om Apple ska tilltala professionella användare.


Exempelvis är de nya datorerna låsta till maximalt 16 GB RAM-minne medan de Intel-baserade kan ha mer än så. Intel-datorerna har dessutom fyra Thunderbolt-portar medan de Apple M1-baserade bara har två.

Professionella användare har ett arbetsflöde och en nivå av krav som Apple måste tillmötesgå om de ska behålla dem. Och Apple M1/M1X kommer inte att vara tillräckligt för dem idag.