Macbook Pro 13″ får ny design och större skärm under hösten 2021

Apple Macbook Pro 16" 2020
© Apple

En ny rapport avslöjar att Macbook Pro får en ny, omarbetad design under nästa års senare del. Det omfattar inte bara chassit, utan även skärmen som väntas öka från 13 till 14 tum.


Det är den välkände analytikern Ming-Chi Kuo som går ut med rapporten om förändringen till Macbook Pro.

Ming-Chi Kuo har god insyn i tillverkningsindustrin och släpper regelbundet rapporter om Apples nya och kommande prylar. I många fall har han rätt, men de är inte felfria.

I den senaste rapporten avslöjar Ming-Chi Kuo att nya Macbook Pro får en större skärm, omarbetat chassi och möjligtvis en ny, förbättrad Apple M1-processor.

Några närmare detaljer får vi inte. Det är en väldigt abstrakt rapport som ska tas med en stor nypa salt tills vi har mer information.


Ming-Chi Kuo säger också att intresset för nya iPad Air har varit mycket högre än Apple väntat sig. Och att nästa iPad Air-modeller kan få en skärm med bakbelysning som använder mini-LED samt 5G-stöd.

Andra nyheter är att Apple Watch-försäljningen går starkt och väntas fortsätta göra det en bit in i 2021. Inte minst tack vare nya hälsofunktioner och en förbättrad formfaktor (vilka båda är obekräftade så klart).

Och slutligen får vi veta att tredje generationens AirPods kan släppas sent under andra kvartalet 2021. Tidigare har vi hört att modellen kan få AirPods Pro-liknande design, men utan den aktiva brusreducering.