Nya Intel 10nm-processorer till Macbook Pro 13 – upp till 30% högre prestanda

macbook-pro-2018

Om du planerar att köpa en Macbook Pro 13″ så bör du avvakta till nya modellen för 2020. Enligt en ny rapport har den kommande, uppgraderade modellen kraftigt ökad prestanda.


Vad har hänt?

När Apple lanserade nya Macbook Pro 16″ var det med en rad förbättringar som uppgraderad hårdvara för bättre prestanda och en omarbetad kylarlösning. När kommande Macbook Pro 13″ för 2020 släpps kan det vara med likvärdiga förbättringar. Det ska – enligt en ny rapport – ge en prestandaökning på upp till 30% i vissa situationer.

Använder andra generationens Intel 10nm-processorer

Ett påstått läckt testresultat från 3D Mark Time Spy visar att Macbook Pro 13″ får andra generationens Intel 10nm-processorer. Mer specifikt nämns högpresterande Core i7-1068NG7 som jämförs mot en Core i5-8279U som används i dagens Macbook Pro 13″.

macbook pro 13 apple leaked testresults 3dmark 2020

Prestandaskillnaden är minst sagt stor. Upp till 30 procent höger prestanda i GPU-intensiva situationer och upp till 12 procent för CPU-delen.

Nämnvärt är att det inte finns några indikationer på att Apple tänker använda AMD-grafik i sina enklare (läs: billigare) Macbook Pro-modeller. De lite tyngre varianterna med 15- och 16-tumsskärm har tillvalet för AMD Radeon-grafik, men Macbook Pro 13″ har fortfarande inte samma möjlighet.


Däremot finns indikationer på att Apple kan börja använda AMD-baserade processorer i sina kommande Mac-modeller. Detta enligt kod med processorstöd som hittats i macOS.

Då kan nya Macbook Pro 13″ släppas

Fjolårets Macbook Pro 13″ lanserades under maj och juli 2019. Året dessförinnan uppgraderades Macbook Pro 13″ i juli.

Trenden att lansera datorer kring sommarmånaderna indikerar att Apple kommer släppa nya Macbook Pro 13″ runt maj till juli 2020. Vi vet att Apple dessutom planerar ett evenemang i mars där iPhone 9, nya iPad Pro och mer kan presenteras – dock inte Macbook Pro-datorer vad vi känner till idag.