5 nya spel till Google Stadia – inga AAA-titlar

google stadia logo

Fem nya spel är på gång till Stadia. Speltjänsten har inte fått ett enda nytt spel sedan lanseringen, trots att Google har lovat många nya under 2020. Nu kan det röra sig lite i rätt riktning, men räkna inte med några tungviktare.


Google Stadia har haft en minst sagt skakig start. Bildkvaliteten har inte varit av toppkvalitet, det saknas önskvärda funktioner och Google har inte fullföljt alla sina löften som de gav i mars 2019.

Dessutom är spelutbudet kraftigt begränsat. Något som Google haft svårt att lösa även flera månader efter den initiala lanseringen.

Totalt väntas fler än 120 spel vara tillgängliga innan 2020 når sitt slut – 10 av dem ska var exklusiva för Stadia – men hittills har inte ett enda nytt lagts till speltjänsten. Nu verkar det som att Google åtminstone har fem spel på gång, men det kan ta månader innan du ser dem som prenumerant.

De fem spelen är följande:


  • Panzer Dragoon Remake
  • Serious Sam Collection
  • Lost Words: Beyond the Page
  • Splitlings
  • Stacks On Stacks (On Stacks)

Knappast några AAA-titlar (nej, vi räknar inte Serious Sam Collection som en AAA-titel), men det är åtminstone en start. Längre fram väntas tyngre namn som Cyberpunk 2077 och Baldur’s Gate III komma till Stadia.

En annan nyhet är att 4K-upplösning äntligen är på gång till webbläsaren Chrome; något som tidigare bara gick att få via en Chromecast Ultra.