Nu kan du prova Microsoft xCloud på din iPhone & iPad

microsoft project xcloud preview streaming

Speltjänsten xCloud finns nu att prova om du har en iPhone eller iPad. Microsoft har påbörjat en tidig testperiod för ett begränsat antal användare – men det är tydligt att xCloud blir begränsad på iOS jämfört med andra plattformar.

Vad har hänt?

Microsoft har påbörjat ett begränsat test med speltjänsten xCloud på iPhone och iPad. Via TestFlight-programmet kan 10 000 samtidiga användare prova på xCloud på deras iOS-enheter. Speltjänsten gör att du kan strömma spel via Microsofts servrar direkt till en mobil enhet, bland annat Halo: The Master Chief Collection.

Vad är Microsoft xCloud?

Microsoft xCloud är en speltjänst för strömmade Xbox-spel direkt till mobila enheter. Vi pratar inte om begränsade varianter som optimerats för mobiler och surfplattor – det här är kompletta, fullstora Xbox-spel som strömmas direkt till din enhet (och du bör ha en handkontroll för att spela på rätt vis). Microsoft xCloud är en direkt konkurrent till Playstation Now, Google Stadia och Geforce Now.

10 000 personer får prova Microsoft xCloud

I skrivande stund får 10 000 samtidiga spelare använda xCloud under testperioden. Microsoft byter regelbundet ut befintliga spelare, så om du missar den första eller andra omgången med inbjudningar via TestFlight så kan du få vara med på de senare.

Vi distribuerar inbjudningar till deltagare i ordningen som de registrerar sig. För anledningar till testet kan vi behöva ersätta registrerade spelare för att utföra testperioden på bästa sätt.

Hryb, Microsoft

Den första testperioden är bara för användare i USA, England och Kanada. Urvalet av marknader kommer sannolikt att öka inom en snar framtid, det är dock oklart hur snabbt Microsoft tänker öka bredden och vilka marknader som omfattas.

Förutom kravet att ha ett konto i USA, England eller Kanada så ingår en rad andra krav på de som vill prova xCloud. Bland annat måste du ha följande:

  • Ett Microsoft-konto med tillhörande Xbox-gamertag
  • En iPhone eller iPad med iOS 13.0 eller senare
  • Bluetooth 4.0-kompatibel Xbox-handkontroll
  • Stöd för WiFi eller mobilanslutning på 10+ Mbps

Om du når alla kraven kan du registrera ditt deltagande här.

Testperioden av xCloud har bara ett enda spel

På grund av en rad begränsningar som Apple har infört så kan Microsoft bara erbjuda ett enda spel under testperioden av xCloud. Mer specifikt är det Halo: The Master Chief Collection som gäller.

Andra begränsningar gör att iOS-varianten av Microsoft xCloud inte kommer att se ut exakt som den till Android.

Det är oklart exakt när xCloud släpps och med vilka spel. Microsoft xCloud är ett välkommet tillskott för alla med snabb internetanslutning som inte vill köpa spelen rakt av på skiva eller ens ladda ner dem digitalt. Dessutom – spela på bussen eller tåget är riktigt välkommet så klart!

Vad ser du mest fram emot kring xCloud? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.