Nya iMovie för iPhone och iPad är kraftigt förbättrad (april 2022)

apple imovie mac ipad iphone 2020

Apple har släppt en uppdatering till iMovie för iPhone och iPad. Den innehåller bland annat nya funktioner, som Magic Movie och Storyboards.

Versionen du installerar är 3.0 och fokus ligger på att underlätta skapandet av kompletta videor. Magic Movie har huvudnumret som den hjälpande delen.

Med Magic Movie klipper du ihop flera videoklipp helt automatiskt till en färdig film. Du har 20 stilar att välja mellan för att hitta den rätta känslan.

Om du inte är helt nöjd med resultat så kan du enkelt finjustera i efterhand.

Storyboards är ett hjälpmedel som guidar dig till att göra bättre videor, oavsett om det är guidande matlagning eller spännande, fysiska experiment med barnen.

Allt sker på ett pedagogiskt och enkelt sätt.

Appen iMove är precis som tidigare helt kostnadsfri att ladda ner från App Store. Appen följer med din iPhone och iPad direkt ur lådan, så det är sannolikt att du redan har den på din enhet.

Det finns även en ny version av iMovie för macOS. Du hittar den på Mac App Store här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.