Byt enkelt från iPhone till en Android-mobil – ny gratisapp

Android 11 Logo Dark

Byt enklare från iPhone till en Android-mobil med en ny app från Google. Appen heter Switch To Android och den hjälper dig att överföra all viktig data från Apples ekosystem till Googles.

Appen är ett gratisverktyg som du laddar ner från App Store till din iPhone. När du använder appen så får du välja vilken typ av data som du vill migrera till Android. Följ instruktionerna och sen är det bara att vänta till det är klart.

Innan allt är färdigt får du en påminnelse och snabbgenväg till att slå av iMessage. Det är viktigt att du inte missar den punkten eftersom SMS annars riskerar att försvinna när familj och vänner försöker kontakta dig.

switch to android google apple 2022
Så här ser appen ut enligt bilderna på App Store.

Om du har fotografier på iCloud och inte har Google Foto-appen på din iPhone så får du en förfrågan om bilder och videor ska överföras till Googles bildapp istället.

Nämnvärt är att Google inte har gjort någon reklam för sin nya app än och den fungerar faktiskt inte på iPadOS. Har du en iPad är det inte möjligt att snabböverföra din data till en surfplatta med Android.

Här är gratisappen på App Store

Tänk på att din iPhone måste använda iOS 12 eller senare för att ladda ner och installera appen. Storleken är cirka 39 MB och som tidigare nämnt är den helt kostnadsfri.

Läs mer om TechCrunch här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.