Studio Display avslöjar ny Mac Mini (referenser hittade)

mac mini 2021 unsplash charles pattersson
Foto: Charles Pattersson, Unsplash

Apple kan släppa en ny Mac Mini under 2022. Den här gången med M2-processorn som företagets väntas presentera senare i år.

Det avslöjar referenser till den nya modellen som hittats i mjukvaran till Studio Display. Och det ska alltså inte vara en M1, M1 Pro eller M1 Max-modell det handlar om.

Webbsajten Appleinsider skriver att Mac Mini var en av de första modellerna som fick M1-processorn. Det är också den som står härnäst på tur att uppgraderas, då med nästa generations krets.

Två kodnamn på kommande datorer har hittats:

  • J473: Mac Mini med M2-processor
  • J474: Mac Mini med M2 Pro-processor

Sen tidigare har det ryktats att grundvarianten av M2-processorn använder 8 kärnor med den inbyggda grafikkretsen använder 10 kärnor. Med M2 Pro får processordelen istället 12 kärnor.

apple studio display front 2022
Har Studio Display bekräftat nya Mac Mini? Referenser i koden till skärmen pekar på en ny modell. Bild: Apple

Exakt när nya Mac Mini kan släppas är inte fastställt än.

Det ryktas att modellen släpps någon gång under våren 2022. Det fönstret är på väg att stängas, så om det sker så har Apple bråttom med en presentation.

Sannolikheten att WWDC blir tidpunkten för en visning är liten.

WWDC är Apples stora utvecklarkonferens i juni. Där presenteras kommande versioner av Apples alla operativsystem; iOS, iPadOS, watchOS, macOS och tvOS.

Några nya prylar väntar vi oss inte då. Men vem vet, Apple kanske har några riktigt spännande nyheter att överraska med.

Läs mer om nyheten på Appleinsiders webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.