Nya IKEA Symfonisk har läckt – har bytbar lampskärm

ikea symfonisk gen2 lackt 2021

Här är nya IKEA Symfonisk – andra generationens smarthögtalare med bytbar lampskärm.

Högtalaren är, precis som med första generationen, utvecklad i samarbete med Sonos.


Läs mer: IKEA lanserar smarta luftrenaren Starkvind – golvmodell & inbyggd i bord

Nya Symfonisk har bytbar lampskärm

Och tack vare supportdokument som läckt via IKEA:s portugisiska webbsajt så har vi många av detaljerna redan före lanseringen.

Vad vi känner till idag så har andra generationens Symfonisk smarthögtalare fått en ny design som gör att lampskärmen går att byta.

Enligt supportdokumentet finns två olika varianter av lampskärmar. En cylindrisk i glas och en halvt genomskinlig i ett tygmaterial. Båda lampskärmarna finns i svart och vitt.

ikea symfonisk gen2 supportdokument lackt 2021

Det betyder att du kan få en mer personlig högtalare- och lampkombination, tillsammans med en ny strömlinjeformad nederdel som är basen i produkten.

Precis som första generationens Symfonisk så finns kontroller för styrning direkt från lampan. Men istället för att sitta i basen/foten så finns kontrollerna integrerade i enheten.

Läs mer: Vindriktning – Luftkvalitetsmätare från IKEA

Nya Symfonisk stöder AirPlay 2 och kostar uppåt 1 600 kronor

Eftersom Symfonisk är utvecklad i samarbete med Sonos så finns givetvis stöd för deras multiroom-teknik. Även Apple AirPlay 2 finns med från tidigare modellen.

Och så var det priserna. Basen kostar 129 euro enligt supportdokumentet. Därtill kommer priset för lampskärmen, vilket är 30 euro oavsett om du vill ha den i glas eller textil.

Så totalt 159 euro, vilket omräknat blir 1 600 kronor. Vilket kan jämföras med första generationens Symfonisk som kostar 2 000 kronor i Sverige.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.