Nya Google Chromecast har stöd för Bluetooth & bättre WiFi-antenner

google chromecast 2 rod gul svart

Nästa generations Chromecast har stöd för Bluetooth och får bättre WiFi-anslutning.


Nya Chromecast-modellen är inte officiell än. Men den tittade förbi amerikanska FCC med modellnumret NC2-6A5B – och via FCC har vi fått reda på en del intressanta detaljer.

Bland annat en omarbetad antenn för WiFi som ökar signalstyrkan från 2.1 dBi till 4 dBi. Det gör sannolikt att du kan ha din Chromecast längre från routern eller access-punkten och ändå behålla en hög hastighet.

Bluetooth-stödet kan öppna för direktanslutning till högtalare och andra prylar som stöder Bluetooth. Kanske kan Bluetooth-anslutning till en mobiltelefon underlätta den initiala inställningen också.

Exakt vad som släpps återstår att se då Google fortfarande kan göra justeringar, och något yttre har vi inte sett på bild heller.


Google har redan en mycket kapabel produkt i Chromecast Ultra, som bland annat stöder 4K och HDR. Frågan är vilka större nyheter som företaget kan presentera i nya modellen. Kan det röra sig om en direkt konkurrent till mediacentret Nvidia Shield TV? Eller är det bara en mindre uppgradering till Chromecast Ultra?

Det finns också en möjlighet att nya modellen bara är till för inbyggnad i exempelvis tv-apparater.


Observera att bilden till artikeln visar Chromecast 2.