Ångra skickade mejl i Gmail – nu även till Android

google-gmail-logo-2018

Gmail till Android kan nu ångra skickade e-postmeddelanden. Funktionen har tidigare bara funnits till Gmail i webbläsaren, men med senaste uppdateringen till Android-appen så finns den nu även i mobilen.


Redan 2009 introducerade Gmail möjligheten att ångra skickade e-postmeddelanden. Den första implementationen var en del av Google Labs för nya, experimentella funktioner; därefter under 2015 släpptes funktionen som en integrerad del av Gmail för alla användare.

Året därpå släppte Google samma funktionalitet till iOS-appen, men av någon anledning valde de att inte göra samma sak för Android. Och först med version 8.7 av Gmail-appen för Android går det nu att ångra skickade mejl.

Det kanske bör tilläggas att användare av systerappen Inbox har haft funktionen sedan länge, både på Android och iOS.

Gmail är den stabila, professionella app som Google rekommenderar till exempelvis enterprise-användare. Nya funktioner hamnar först i Inbox, därefter i Gmail när de anses vara tillräckligt mogna för det.


Att ångra ett skickat e-postmeddelande i Gmail är enkelt.

När du skrivit klart ett meddelande och trycker på skicka så får du några sekunder på dig att ångra dig. Det gör du med en liten knapp i appen.

För att det ska fungera måste både appen och servern den ansluts till vara av senaste version. Så även om Gmail i telefonen är helt uppdaterad så kan det dröja lite innan du kan nyttja funktionen.

Om du inte har Gmail på telefonen så kan du hitta appen här. Om den redan är installerad uppdateras appen automatiskt via Google Play Store. Vill du göra det manuell går det så klart bra.