Nu försvinner Amazon Voyage från butikshyllorna

amazon-voyage-ebokslasare

Amazon Voyage är en hyllad e-boksläsare som efter fyra år på marknaden nu försvinner från butikshyllorna. Den tidigare flaggskeppsmodellen är fortfarande en fantastisk modell, men den är idag ersatt av nyare Oasis.

Trots att Amazon hunnit lansera två modeller av Oasis-modellen så fortsätter företagsgiganten att hålla den efterlängtade, upphottade varianten av Voyage i skuggorna. Och som det ser ut just nu så kommer den aldrig att släppas.

Voyage släpptes 2014 och tog snabbt platsen som en av världens bästa e-boksläsare. Med sin stora 6-tums pekskärm med upplösningen 300 dpi och adaptiva ljusstyrka ger den en formidabel läsupplevelse.

Och det skriver vi inte för att den här artikeln skulle vara någon form av betald reklam, absolut inte. Vi råkar nämligen ha ett exemplar av Amazon Voyage och kan klart säga att skärmen är ruskigt bra till e-böcker.

Men som med allt annat så hägrar ständigt nya modeller vid horisonten, och med senaste generationens Oasis får du en större skärm, 4G/LTE-anslutning och en vattentät design.

Det finns egentligen ingen anledning till att välja en Voyage idag, åtminstone inte rent funktionsmässigt. Prisskillnaden i Sverige är i skrivande stund rejäl – hela 2 200 kronor till fördel för Voyage-modellen jämfört med Oasis 2 (8GB).

Men då har Oasis-serien stöd för ljudböcker från Audible, vilket Voyager aldrig fick stöd för.

Om du normalt köper e-böcker via Amazon, vill ha en schysst men inte superdyr e-boksläsare – då bör du skaffa en Amazon Voyage. Eftersom den är på väg ur lager hos handlarna så kanske du måste köpa den begagnat, men då kan du får den betydligt billigare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.