Nya Google Chrome släpps den 4 september

Google Chrome Logo 2016

Nya Google Chrome släpps den 4 september. Det är inte en helt omarbetad webbläsare, utan snarare en förbättrad design med en modernare stil.

Målet med den nya designen är att användarna ska få ett renare gränssnitt so mär enklare att navigera i. Ändringarna kommer till både desktop och Android i det första skedet. Störst förändringar kommer att visas på desktop, av förklarliga skäl.

De förändringar du kommer att märka är subtila, men ändå tydligt markerade i gränssnittet. Bland annat har tabbarna fått en rundare design med mindre markerande kanter. Icke-aktiva tabbar har mindre definierad kontur för att du tydligare ska se vilken tabb som är markerad.

google chrome v69 9to5mac
Bildkälla: 9to5mac

Adressfältet har frångått sin klassiska, rektangulära form och tagit en mer rundad variant. Designen gör att adressfältet försvinner lite mer i gränssnittet och inte är så framtonad. Fältet har också fått en omarbetad dropdown-meny som är kortare än tidigare.

En annan detalj är att knappen för nya tabbar är borttagen. Nu finns bara en mindre knapp med ett plus-tecken för den uppgiften.

Vi kan lugnt säga att det är många åsikter kring den nya designen, och det är många som inte är positiva. Vi tycker dock att det ser riktigt bra ut och ser fram emot uppdateringen. Vad tycker du? Är de visuella ändringarna bra eller dåliga?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.