Nya drivrutiner till Surface Pro LTE — gör datorn stabilare

microsoft-surface-pro-lte-for-business

Microsoft har släppt nya drivrutiner till Surface Pro LTE. Dessa är så kallade Day 0-uppdateringar som kan installeras direkt från Windows Update när datorn släpps till användarna.


Surface Pro LTE är främst riktad åt företagsanvändare och blev tillgänglig den 1 december. Precis som namnet antyder har datorn stöd för 4G/LTE-anslutning, då med upp till 0 LTE-band för fullt stöd i alla länder där datorn säljs.

Innan för chassit i aluminium sitter ett Qualcomm Snapdragon X16-modem för 4G/LTE-stödet, en Intel Core i5-processor, 4GB RAM-minne och 128GB lagringsutrymme. Det finns även en lite dyrare variant med 8GB minne och 128GB lagring, dock saknas i skrivande stund en variant med Intel Core i7.

Samtliga varianter av Surface Pro LTE har ett batteri som klarar upp till 13,5-timmars videouppspelning. Vilket får sägas vara föredömligt för vilken professionell tablet som helst, speciellt med 4G/LTE-stöd.

De nya drivrutinerna inkluderar följande fixar:


  • Surface GPS (v12.7.2.913) förbättrar systemets stabilitet.
  • Surface GPS Multiplexer (v23.34.28.226) förbättrar systemets stabilitet.
  • Surface GPS USB Multiplexer (v23.4.3.717) förbättrar systemets stabilitet.
  • Surface UEFI (v233.1903.770.0) förbättrar systemets stabilitet.

Drivrutinerna kommer att göras tillgängliga via supportsidorna för Surface-serien. Tills de är synliga där går de endast att installera via Windows Update.

Microsoft har en relativt skakig historia bakom sig med bristande stabilitet för drivrutinerna till sina Surface-modeller. Med både Surface 3 och Surface 4 krävdes mer än ett år med uppdateringar till drivrutinerna för att de skulle fungera någorlunda stabilt.

Innan dess hade de stora problem med batteriet och skärmen som krånglade för många. Förhoppningsvis har Microsoft löst många av utmaningarna inför lanseringen av Surface Pro LTE, inte minst då den som ovan nämnt är företagsinriktad.