Microsoft uppdaterar Office Lens — spara PDF utan att logga in

microsoft-office-lens-ios

Office Lens är en applikation för Android och iOS som på ett smidigt vis sparar alla dina fysiska dokument i digital form. Och med nya uppdateringen har Microsoft gjort det ännu enklare för dig.

Du behöver nämligen inte längre ett Microsoft-konto för att spara PDF-filer med Office Lens. Tidigare tvingades du logga in för att lagra dem, men efter uppdateringen kan du spara ändå — utan vattenstämplar eller annat otyg.


Microsoft har fortfarande ett mål att locka så många som möjligt att skapa Microsoft-konton och ansluta alla sina tjänster till detta, som Xbox Live. Anledningen till att Office Lens slipper inloggning är att användarna ska kunna använda appen utan internet, vilket inte var fullt möjligt tidigare.

Givetvis kan du även fotografera i vanligt jpeg-format och dela bilder om det känns bättre. Office Lens är en utmärkt applikation för att fotografera exempelvis anteckningar på ett papper eller en whiteboardtavla. Appen känner av innehållet och optimerar bilden utifrån detta. Sen kan du dela resultatet via exempelvis e-post eller OneDrive.

Alternativen till Office Lens

Office Lens är så klart inte ensam om att ha den här funktionaliteten. Evernote är ett utmärkt alternativ som också är gratis, dessutom får du smart lagring direkt i molnet för åtkomst varhelst du befinner dig (likt med OneDrive). Genius Scan Plus är ett annat alternativ med stor funktionalitet. Dock kommer den här appen med en prislapp.

Fördelen som Office Lens har är den täta integrationen med Microsofts andra tjänster. Som OneDrive och Office 365. Men om du kan klara dig utan dessa, ja då går den så klart att köra helt utan med.

Vill du prova Office Lens kan du ladda ner applikationen från Apple App Store (iOS) och Google Play Store (Android).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.