Ny mjukvara till Huawei Mate 20 Pro – här är alla nyheterna

huawei-mate-20-pro

Huawei Mate 20 Pro har uppdaterats med ny mjukvara. Uppdateringen ger bättre bildkvalitet från kameran, snabbare fingeravtrycksläsare och effektivare ansiktsupplåsning. Här är allt du måste tänka på om uppdateringen.


Huawei Mate 20 Pro har fått sin andra stora uppdatering till mjukvaran. Den första släpptes redan första veckan efter mobiltelefonens lansering.

Då bland annat med de senaste säkerhetsfixarna för oktober månad från Google. Uppdateringen förbättrade även kameran med nya filter, effekter och AI-färgning. Och en hel rad andra fixar och förbättringar.


huawei-mate-20-pro

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mate 20 Pro är en flaggskeppsmodell som släpptes i november 2018. Den ersätter Mate 10 Pro och har en stor OLED-skärm, kamera på 40 megapixel och AI-kretsar. Mate 20 Pro är första telefonen med snabba Kirin 980-processorn från Huawei.

Läs mer om Huawei Mate 20 Pro på den officiella produktsidan.Med nya uppdateringen som har versionsnumret 9.0.0.142 (C316E11R1P16) blir Huawei Mate 20 Pro ännu bättre. Speciellt för dig som tycker om att fotografera mycket.

Tre största förbättringarna i uppdateringen till Huawei Mate 20 Pro

Den första stora förbättringen är att kameran har fått högre prestanda och generellt bättre bildkvalitet. Exakt vad det innebär har Huawei inte avslöjat. Men alla förbättringar kring kameran är så klart mycket välkomna.

Nästa förbättring är snabbare fingeravtrycksläsare. Det betyder att du inte behöver hålla fingret på skärmen lika länge för att din identitet ska bekräftas. Den inbyggda avläsaren i skärmen är inte lika effektiv som vi hoppats på, så det är uppskattat.

Även ansiktsupplåsningen har förbättrats. Frontkameran har optimerats för att bättre upplåsning med ditt ansikte. Precis som med kameraförbättringarna så har Huawei inte bekräftat exakt vad det innebär i praktiken.

Andra förbättringar till Huawei Mate 20 Pro

Huawei har även inkluderat några mindre förbättringar med nya uppdateringen. Exempelvis en buggfix för bättre positionering med GPS:en i Google Maps.

Och en annan buggfix för Google Messenger som ibland inte visade en notisikon vid inkomna meddelanden. Den sista nyheten är de senaste säkerhetsfixarna från Google för november månad.

Uppdateringen med version 9.0.0.142 väger in på 523 MB, så tänk på att ladda ner den via WiFi och inte över mobilnätet. Din mobiltelefon visar en notis om ny mjukvara när du har fått senaste versionen.