Nya Huawei Watch GT med avancerad sömnmätning

Huawei Watch 2

Huawei Watch var onekligen en av de absolut bästa Wear OS-klockorna på marknaden när modellen släpptes. Sedan dess har tillverkaren släppt Watch 2, som inte fick samma uppmärksamhet, och nu kommer kommer information att en tredje modell kan vara på gång.


Den tredje smartklockan från Huawei har inte bekräftats av tillverkaren. Istället är det amerikanska myndigheten FCC som avslöjar modellen. Detaljerna är i skrivande stund få, men tack vare listningen hos FCC vet vi att smartklockan är i slutfasen för utvecklingen.

Modellnumret för smartklockan är FTN-B19. Detaljerna är så klart väldigt begränsade just nu, men vad vi vet så finns både Bluetooth, NFC och GPS inbyggt. Batteriet är på 420 mAh. Någon 4G/LTE-anslutning verkar inte finnas enligt FCC-listningen.

Laddningsdockan till FTN-B19 använder USB Typ-C, vilket är bra eftersom allt fler produkter använder den laddningskontakten. Chansen är alltså större att någon kan låna dig en laddningssladd om det behövs.

Rund urtavla bekräftad – oklart vilken SoC-krets som används

Det finns inga uppgifter kring designen på smartklockan, förutom faktumet att urtavlan är helt runt. Många hoppas på att Huawei ska ta ett steg tillbaka i designen, från senaste Watch 2 till första generationens Watch. Och det gör vi på Tekniksmart också.


En annan sak vi hoppas på är att Huawei valt nya kretsen Qualcomm Snapdragon W3100. En betydligt modernare, mer 2018/2019-anpassad krets med bättre prestanda, lägre strömförbrukning och generellt effektivare SoC-krets jämfört med gamla W2100.

Om nya smartklockan använder Snapdragon W2100 är det ett stort tecken på att man bör undvika modellen, och istället välja en modell med W3100.

Exakt när nya Huawei Watch-modellen släpps återstår att se. Företaget har tidigare sagt att de inte har något nytt att presentera på länge, men nu verkar det som att de faktiskt har något på gång. Om du är sugen på en smartklocka idag kan det vara värt att avvakta lite med ett köp.

Pris och lanseringsdatum för Huawei Watch GT

I skrivande stund finns indikationer på att Huawei Watch GT släpps i två varianter: Sport och Classic.

Sport-varianten väntas landa runda 199 euro och Classic på 229 euro. Det som skiljer dem åt är designen och vilket armband som används. Sport med en mattsvart färg, och Classic ska ha en kombination av svart och silver.

OBS: Vi har inga bilder på nya Watch-modellen i skrivande stund. Därför har vi valt en bild på gamla Huawei Watch 2 istället.