Google Kalender 6.0 har nytt utseende – Material Design

google-kalender-logo

Google Kalender 6.0 i mobiltelefon har fått ett nytt utseende som bygger på Material Design. Det är den senaste appen från Google som uppdaterats med designändringar – och det får Kalender-appen att se mer ut som de tidigare uppdaterade apparna.


Alla funktioner som funnits tidigare finns med i nya versionen av Google Kalender. Det enda nya är utseendet som fått en radikal omarbetning. Om det är till det bättre eller sämre, ja det är givetvis upp till var och en att tycka till om.

Överlag känns gränssnittet fräschare och renare med Material Design. Typsnittet är nu Google Sans genom hela appen, vilket bör göra innehållet enklare att läsa. Ikonen som tidigare visade dagens datum har ersatts med en generisk, blå punkt vilket är något förvånande.

google kalender 6 material
Nya designen med Google Kalender 6.0

Nere till höger på skärmen finns samma Floating Action Button (FAB) som vi känner igen sen tidigare. Nu med Googles färger mot en vit bakgrund. Google Kalender har också fått nya ikoner för inställning av mål och påminnelser.

Den normalt dolda navigationsrutan som visar alla kalendervyer har fått en ny, mer rundad indikator runt vald vy. Även ikonerna för respektive kalendervy använder designval från Material Design.


Om du är inne på ett evenemang i Google Kalender ersätts FAB-knappen i nedre, högre hörnet av en redigeringsikon i det övre högra. Överlag är de flesta, tidigare skarpa hörnor nu rundade i appen.

Google Kalender 6.0 är i det stora hela en trevlig uppdatering. Fortfarande saknas en del funktioner och vyer för att vi ska gå över helt till appen, exempelvis saknas en bra veckovy som i vår personliga favorit DigiCal. Men Google har kommit långt på vägen och i framtiden kanske vi gör ett byte.

Inte provat Google Kalender än? Här kan du ladda ner senaste versionen från Google Play Store.

Vad tycker du om senaste versionen? Bra eller dålig – lämna en kommentar och berätta!