Nya Chromecast 2018 såldes av misstag på Best Buy

google-chromecast-nya-2018-lackt

Vad har hänt: Amerikanska butikskedjan Best Buy har sålt exemplar av en ännu okänd Chromecast-modell. Google väntas presentera en ny Chromecast under sitt stora evenemang i oktober, men redan idag finns alltså modellen i butikerna.

Evenemanget i oktober kommer att föra med sig nya telefonerna Pixel 3 och Pixel 3 XL, en ny Chromecast, smarta högtalare och mer. Redan före debuten i oktober verkar det dock som att åtminstone Googles nya Chromecast har nått ut i butikerna – och sålts till minst en kund.

Kunden hade gått in på Best Buy i USA, hittat en Chromecast som inte borde få säljas än, och lyckats övertyga personalen om att få köpa denna. Och tack vare det har vi bilder som visar hur den ser ut.

Faktum är att nya Chromecast är i princip identisk storleksmässigt med gamla Chromecast. Anslutningskontakten och sladdlängden är exakt samma på de båda modellerna, och själva huvuddelen är i samma storlek; dock med en matt, jämn färg till skillnad från den blanksvarta från tidigare.

Nya Chromecast kan inte användas före lanseringen – kräver uppdatering

Vi hade givetvis hoppats på att få se bilder på nya Chromecast i action, men Google har sett till att det inte är möjligt. Det krävs en osläppt uppdatering till nya Chromecast för att den ska fungera – och det lär inte komma förrän enheten är officiellt släppt.


Exakt vad som släpps i form av specifikationer är idag oklart. Vi vet sen tidigare, tack vare amerikanska FCC (Federal Communications Commission), att nya modellen bör ha klart bättre signalstyrka med 5 GHz WiFi-anslutning. Närmare bestämt 55 procent högre enligt Android Police.

Google har redan en utmärkt modell i Chromecast Ultra som är kapabel till både 4K och HDR. Frågan är på vilka sätt tillverkaren känner att förbättringar kan göras, om de är värda att implementera och hur mycket det kostar. Vad tror du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.