Ny firmware till äldre Xbox-kontroller – minskar latencyn

microsoft elite handkontroll
Första generationens Elite handkontroll för Xbox.

Visste du att handkontrollen till din Xbox har inbyggd mjukvara som går att uppdatera? Och Microsoft är på gång med en uppdatering som förbättrar tre av de äldre handkontrollerna.

Handkontrollerna som får uppdateringen framöver Xbox One, Xbox Elite 2 och Xbox Adaptive Controller.

Läs mer: Så löser du felkod E100 på din Xbox One X/S eller Xbox Series X/S

Förbättringarna med nya mjukvaran gör främst två saker. Den ena är att handkontrollerna växlar snabbare mellan två anslutna enheter.

Den andra nyheten är stöd för Dynamic Latency Input (DLI) som gör att fördröjningen (latencyn) i handkontrollen minskar. Spelet reagerar alltså snabbare när du spelar.

Stödet för DLI finns redan i nyare handkontroller till Xbox Series X/S.

Målet med DLI är att minska fördröjningar och skapa en mer responsiv upplevelse där minsta input på handkontrollen ska synas på skärmen utan väntan.

På frågan varför Microsoft bemödar sig att uppdatera gamla handkontroller så säger företaget att ”vi tror det är viktigt att behålla bakåtkompatibiliteten med Xbox-tillbehör som gamers redan har och att vi levererar den bästa spelupplevelse oavsett hur du väljer att spela”.

Just nu pågår ett tidigt test där uppdateringen provas internt på Microsoft och hos vågade gamers som ingår i Alpha Skip-Ahead och Alpha Xbox Insiders-programmen.

Läs mer: Microsoft fixar stabilitetsproblem för handkontrollen till Xbox Series X/S

Räkna med att uppdateringen når din Xbox One, Xbox Elite 2 och Xbox Adaptive Controller inom de kommande månaderna.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.