Ny avisering för Wear OS gör det enklare att se installerad version

google wear os logo

Snart blir det ännu enklare att veta vilken version av Wear OS som installerats med den senaste uppdateringen. Google meddelar att aviseringen på smartklockor med Wear OS kommer att börja visa den installerade versionen istället för ett generellt meddelande.


Hittills har Wear OS bara visat ett minst sagt enkelt meddelande i form av “ System is up to date” när smartklockan uppdaterats med en ny version. Men det säger så klart inget om vilken version som faktiskt installerades.

Läs mer: YouTube Music-app till Wear OS är släppt

För att göra det enklare för användarna så har aviseringen blivit lite mer informativ. När din smartklocka uppdateras ser du nu meddelandet “Your watch is up to date” och under det står vilken Android-version det gäller samt vilken säkerhetsuppdatering som används.

wear os avisering uppdatering info 2021

Den nya aviseringen släppes inför lanseringen av Wear OS 3 och Android 11 som är planerad att släppas till en rad smartklockor under 2022. För att se nya aviseringen krävs att du har version 21.42.18 eller senare av Google Play Services på din smartklocka.


Du kan se vilken version som används via Inställningar > System > Om på din smartklocka.

Läs mer: Nya funktioner till Wear OS 3 kommer även till Wear OS 2