YouTube Music-app till Wear OS är släppt

Endast till Galaxy Watch 4 och Watch 4 Classic

google youtube music wear os app 2021

Nu har YouTube Music äntligen en app för Wear OS. Men om du vill använda den finns ett stentufft krav från Google.

Den nya YouTube Music-appen för Wear OS fungerar nämligen bara på Samsungs senaste smartklockor – Galaxy Watch 4 och Watch 4 Class.

Läs mer: Är Samsung Galaxy Watch 4 kompatibel med iPhone & iOS?

Åtminstone för stunden. Appen kommer att breddas till fler smartklockor framöver, men idag är den exklusiv för Samsungs modeller.

Om du har en Galaxy Watch 4 eller Watch 4 Classic (grattis i så fall!) så måste du även ha en aktiv YouTube Premium-prenumeration för att kunna använda YouTube Music med appen.

Du kan ladda ner låtar till din smartklocka, men de verkar – i skrivande stund – inte som att man kan strömma musik från en ansluten mobiltelefon.

Dessutom skriver webbsajten 9to5Google att det bara går att ladda ner låtar om den ansluta mobiltelefonen har en ansluten strömadapter. Något oväntat.

Ladda ner alla låtar du vill ha till smartklockan, anslut dina bluetooth-hörlurar och lyssna på gående fot. Utan att du behöver din mobiltelefon. Perfekt för exempelvis löparrundan när smartklockan är smidigare än mobiltelefonen.

Läs mer: Samsung släpper första uppdateringen till Galaxy Watch 4

Går INTE att installera på andra smartklockor

Även om du skulle få tag på installationsfilen och försöka installera YouTube Music på din Wear OS-klocka via mer inofficiella vägar så går inte ens det.

Anledningen är att appen kräver Android 11 med API-nivå 30. Vilket bara Samsung Galaxy Watch 4 och Watch 4 Classic har just nu.

Alla äldre Wear OS-modeller på marknaden använder betydligt äldre Android 9 med API-nivå 28. Vilket alltså gör att appen inte kan ta sig för inloggningsrutan för Google, och därmed kraschar appen.

Så det finns inget du kan göra just nu om du vill använda YouTube Music på exempelvis din Moto 360. Det är bara att vänta på en kompatibel app.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.