Nästa stora uppdatering till Cyberpunk 2077 – släpps tidigt 2022

Optimerar Cyberpunk 2077 för Xbox Series X och Playstation 5

cyberpunk 2077 illustration 2021

CD Projekt Red bekräftar att nästa stora uppdatering till Cyberpunk 2077 släpps tidigt under 2022. Spelstudion har arbetat outtröttligt på den kommande lanseringen som ska göra att spelet flyter optimalt på senaste generationens spelkonsoler.

Förutom att optimera Cyberpunk 2077 för nya spelkonsoler så följer även en korsfunktionell uppdatering av det större slaget. Den har en större mängd buggfixar, generella optimeringar och andra förbättringar som ska göra att spelet flyter bättre.

Läs mer: Cyberpunk 2077 uppdateras till v1.3 – många stora nyheter

Måste forsätta fixa för Xbox One & Playstation 4

Det är sannolikt att många fixar är gjorda för förra generationens spelkonsoler Xbox One och Playstation 4. Spelet är i princip ospelbart på allt annat än de senaste modellerna och kraftfullare gamingdatorer. Eller, var åtminstone.

CD Projekt Red släppte den senaste (och för 2021 sista) uppdateringen till version 1.31 den 14 september. Cyberpunk 2077 bedömdes därefter vara så välfungerande att spelstudion kunde fokusera helt på nästa års stora uppdateringar.

Förutom att optimera spelet för bättre prestanda och eliminera buggar så väntas CD Projekt Red även släppa den första, riktiga expansionen med nytt innehåll. Och nej, vi räknar verkligen inte de gratisnedladdningar som introducerades med version 1.3 tidigare i augusti.

Kritiserades för befintliga DLC:s

Med version 1.3 släpptes ett alternativt utseende till Johnny Silverhand, nya kläder och ett omarbetat utseende till bilen ”Bandit”. Inte direkt superintressant för den som redan spelat igenom Cyberpunk 2077 en eller två gånger.

Samtidigt som utvecklingen av uppdateringarna till Cyberpunk 2077 pågår så arbetar ett annat team parallellt med next-gen-uppdateringen för The Witcher 3. Och CD Projekt Red har även bekräftat att att The Witcher 4 har påbörjats.

Läs mer om nyheten direkt från spelstudion här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.