Annons

Nya funktioner till Wear OS 3 kommer även till Wear OS 2

Google Pay är på gång till Sverige

Om du har en äldre smartklocka med Wear OS 2 så går du inte helt lottlös när Google fokuserar på de senaste versionerna för 2021 och framåt.

Enligt Google planeras flera mindre uppdateringar till Wear OS 2 med funktioner som introduceras till Wear OS 3. Redan inom de närmaste veckorna kan de första uppdateringarna komma.

Läs mer: Casio lanserar en smartklocka i G-SHOCK-serien med Wear OS

Bland nyheterna som kommer till Wear OS 2 (och Wear OS 3) hittar vi stöd för Google Pay i Sverige(samt Norge, Danmark och Finland). Stödet kommer med en ny Pay-app som är enklare och smidigare att använda.

Nya Messages-appen har blivit smidigare på de små skärmarna.

Google introducerar även en ny Messages-app som gör det enklare att ta emot, visa och skicka svarsmeddelanden direkt från handleden. Målet är att du inte ska behöva ta upp din mobiltelefon i onödan och ändå kunna hålla kontakten.

Slutligen får vi en ny Google Play-butik på smartklockorna och nya tredjeparts-tiles, motsvarigheten till komplikationer på Apple Watch, som gör att de digitala urtavlorna känns mer dynamiska och kan visa mer information.

Fler och mer dynamiska tiles finns snart till dina urtavlor.

Nämnvärt är att Google inte kommer att introducera nya YouTube Music-appen till Wear OS 2. Inte heller den förbättrade navigeringen med turn-by-turn-funktionalitet i Google Maps är planerad för det gamla operativsystemet.

Läs mer: Spotify för Wear OS uppdateras med offline-stöd

Exakt när alla uppdateringar kommer återstår att se. Men det verkar som att Google är i full gång med att förbereda dem!

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster.