Nya funktioner till Wear OS 3 kommer även till Wear OS 2

Google Pay är på gång till Sverige

google pay sverige wearos 3 2021 illu

Om du har en äldre smartklocka med Wear OS 2 så går du inte helt lottlös när Google fokuserar på de senaste versionerna för 2021 och framåt.

Enligt Google planeras flera mindre uppdateringar till Wear OS 2 med funktioner som introduceras till Wear OS 3. Redan inom de närmaste veckorna kan de första uppdateringarna komma.

Läs mer: Casio lanserar en smartklocka i G-SHOCK-serien med Wear OS

Bland nyheterna som kommer till Wear OS 2 (och Wear OS 3) hittar vi stöd för Google Pay i Sverige(samt Norge, Danmark och Finland). Stödet kommer med en ny Pay-app som är enklare och smidigare att använda.

google messages wearos 3 2021 illu
Nya Messages-appen har blivit smidigare på de små skärmarna.

Google introducerar även en ny Messages-app som gör det enklare att ta emot, visa och skicka svarsmeddelanden direkt från handleden. Målet är att du inte ska behöva ta upp din mobiltelefon i onödan och ändå kunna hålla kontakten.


Slutligen får vi en ny Google Play-butik på smartklockorna och nya tredjeparts-tiles, motsvarigheten till komplikationer på Apple Watch, som gör att de digitala urtavlorna känns mer dynamiska och kan visa mer information.

google wearos 3 tiles 2021 illu
Fler och mer dynamiska tiles finns snart till dina urtavlor.

Nämnvärt är att Google inte kommer att introducera nya YouTube Music-appen till Wear OS 2. Inte heller den förbättrade navigeringen med turn-by-turn-funktionalitet i Google Maps är planerad för det gamla operativsystemet.

Läs mer: Spotify för Wear OS uppdateras med offline-stöd

Exakt när alla uppdateringar kommer återstår att se. Men det verkar som att Google är i full gång med att förbereda dem!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.